De Weers Geluid en Muziek

Audioregistratie, muziekles, compositie en uitvoerend musicus

Visie

Als geluidstechnicus ben ik werkzaam in grote studio’s en op locatie. Voor veel bands en ensembles is het maken van een studio-opname echter een grote stap. Het is over het algemeen vrij duur voor een beginnende band en je bent misschien met je band nog nooit in een studio geweest en kent de werkwijze nog niet. Vindt jij met jouw band die stap ook nog te groot? Dan is er altijd een maatoplossing mogelijk! Daarom kan een opname gebeuren op verschillende manieren:

In de studio

Een opnamestudio is door allerlei akoestische technieken toe te passen ideaal geschikt gemaakt voor het maken van geluidsopnames. Dat zorgt voor de beste kwaliteit tijdens je opname wat zich weer vertaald in de beste basis om een mix en uiteindelijk je release mee te maken. Als je met je band voor de beste kwaliteit wilt gaan, is dit je beste optie.

Op locatie

Wil je een opname maken van een orkest, bigband of koor? Of wil je met je band op een speciale locatie een opname maken? Dan kan dat met een mobiele setup. Vooral voor klassieke muziek is op locatie vaak een mooi alternatief voor de studio in duiken, denk bijvoorbeeld aan koorwerken in een grote kerk. Kies jij ervoor om een opname op locatie uit te voeren? Dan is het wel belangrijk dat je locatie geschikt is voor opnames, je toestemming hebt van de eigenaar/beheerder en je zelf alles regelt qua instrumenten en andere benodigdheden (lees: alles wat jij nodig hebt om de muziek te maken die jij op wilt nemen!). Ik verzorg alles wat voor de opname nodig is! Ok… behalve dat ene stopcontact dan…

In de oefenruimte

Jij wilt graag met je band materiaal rondsturen om optredens binnen te halen? Of misschien een sessie bij de radio? Dan heb je een demo nodig. Of meerdere demo’s! Daarvoor kan je natuurlijk de studio ingaan (supertof.) maar je kan dit ook maken in je oefenruimte. Is die oefenruimte je schuur achterin de tuin? Mooi, dan kunnen we vrij snel aan de slag. Is de oefenruimte van iemand anders? Vraag dan wel toestemming. Ook hier kom ik met mijn mobiele setup (plus eventueel wat middelen om de akoestiek aan te passen). Bedenk je wel dat de kwaliteit nooit zo goed zal zijn als in de studio of een grote geschikte locatie. Maar: het is dan ook wat goedkoper.

Thuis

Nu we door de Covid-maatregelen het thuiswerken wat meer gewoon zijn geworden, komt het misschien ook voor dat jij repeteert bij je thuis. Of misschien ben je wel een solo-artiest en klinkt het thuis bij je ook al tof. Of je woont heel groot! Dan is eventueel bij je thuis ook een opname mogelijk. Afhankelijk van je ruimte kan je een redelijk resultaat neerzetten wat voor demo’s, of bij kleinere bands/solo artiesten zelfs de uiteindelijke release, kwalitatief ook in orde is. Tijdsdruk in verband met beschikbaarheid van de ruimte zal in ieder geval geen invloed hebben!

Twijfel je over wat te kiezen, heb je vragen of heb je een enorm goed idee voor een te gek locatieproject? Je kan altijd contact met met opnemen via het formulier of via info@deweersgeluidenmuziek.nl

Vorige pagina | Volgende pagina

© 2023 De Weers Geluid en Muziek

Thema door Anders Norén