De Weers Geluid en Muziek

Audioregistratie, muziekles, compositie en uitvoerend musicus

Werkwijze

Bij grotere bands is het vaak bekend hoe een studio-opname verloopt. Bij vragen kan je alsnog gerust contact met me opnemen.

Hoe ga ik te werk bij kleinere bands:

  1. Ik stel vast wat voor muziek of geluiden er opgenomen moeten worden en hoeveel er opgenomen moet worden. Hiervoor kan je een demo opsturen of een opname van een repetitie, samen met een overzicht van de nummers/stukken/geluiden die opgenomen moeten worden. Aan de hand hiervan maak ik een schatting van wat er nodig is en hoeveel dit zal kosten. Als van te voren aangegeven is dat er weinig budget is, gaan we hierover in overleg. Ook kom ik vaak, als dat mogelijk is, even luisteren bij een repetitie.
  2. Op de opnamedag kom ik naar de locatie met de mobiele opnameapparatuur of kom je met je band of ensemble naar de locatie in Dronten. Afhankelijk van de bezetting/geluiden duurt het opzetten van de apparatuur tussen de één en twee uur.
  3. We nemen op volgens het vooraf gemaakte plan. Dit kan een opname zijn van een live-optreden met je band of ensemble of een opname in de studio/op locatie zonder publiek. Wanneer er geen publiek is, kan de opname ook worden gedaan met ‘overdubs’. Dit betekent dat de instrumenten apart worden opgenomen. Deze manier duurt wat langer, maar geeft veel meer controle wat handig is tijdens het editen en mixen.
  4. Afhankelijk van de afspraken neem ik de opname mee om deze te editen, mixen en/of te masteren. Je kunt er, indien je meteen betaalt voor de opname, ook voor kiezen direct de opname in bezit te krijgen en mee te nemen. In dit geval verwijder ik de opname na één week. Zo heb jij de tijd om veilig een backup te maken. De opname die je dan mee krijgt, is nog niet ge-edit, mixed of gemastered. Als je ervoor kiest om je opname te laten editen, mixen en masteren, komen hier aparte kosten bij en geef ik de losse sporen (multitrack) niet direct mee.
  5. Ik edit en mix de opgenomen muziek. Hiervoor breng ik kosten in rekening, zie hiervoor Kosten.
  6. Ik master de muziek, zodat het klaar is om op Spotify, iTunes, Amazon, Bandcamp, CD of vinyl te worden gezet. Ook hier zijn kosten aan verbonden.

Je kunt er ook voor kiezen om alleen een deel dor mij te laten doen, bijvoorbeeld het editwerk, mixwerk of masteren.

 

Vorige pagina | Volgende pagina

© 2021 De Weers Geluid en Muziek

Thema door Anders Norén