De Weers Geluid en Muziek

Geluidsopnames, muzieklessen en uitvoerend musicus

Werkwijze

Allereerst hebben we een gesprek. Hierin bepalen we samen wat jouw wensen zijn en wat je doel is met de opname. Van daaruit kan ik een inschatting maken wat voor soort opname bij je budget aansluit. Een rockband wil bijvoorbeeld een heel ander soort opname dan een klassiek duo. Ik lever om deze reden maatwerk en werk daarom ook met een prijs op maat.

Als het budget en de soort opname helder zijn, dan gaan we kijken naar opties voor locaties. Hier is, afhankelijk van je wensen en doel, veel mogelijk:

  • Een opname in een geluidsstudio
  • Opnemen op locatie, bijvoorbeeld een zaal of kerk
  • Je gebruikelijke repetitieruimte
  • Bij je thuis
  • Tijdens een optreden

Houd er wel rekening mee dat je voor opnames op locatie, in een repetitieruimte of tijdens een optreden vaak toestemming van de locatie nodig hebt. Tijdens ons gesprek licht ik ook toe welke ruimtes het beste werken voor jouw type opname in verband met akoestiek.

Op de opnamedag (of opbouwdag) zelf is er altijd wat tijd nodig om de techniek op te zetten. Dit kan, afhankelijk van het type opname, meer of minder tijd in beslag nemen. Techniek voor een klassiek duo is vaak redelijk snel opgebouwd, maar voor een flinke band (of zelfs orkest!) duurt het vaak wat langer. Om deze reden zal een opname van een hele dag of zelfs meerdere dagen in verhouding per uur goedkoper zijn dan voor een paar uurtjes: er is in verhouding minder op- en ombouwtijd. Daarnaast is het hebben van wat meer tijd altijd fijn tijdens een opnamedag/week: je bent minder gehaast, er ligt minder druk op je en er is ruimte en tijd voor creativiteit.

Natuurlijk houdt het na de opname niet op. Je kunt er voor kiezen om direct na de opname de ruwe bestanden van mij af te nemen, maar ik kan ook jouw opname voor je mixen en mogelijk masteren (al is het vaak fijner om dat over te laten aan een andere technicus die jouw opname voor het eerst hoort). Dit kan allemaal in overleg bepaald worden. Ook aan mixen en masteren zijn kosten verbonden en je kan zelf kiezen in welke mate je hierbij zelf betrokken wilt zijn.

Wil jij weten wat er voor jou mogelijk is? Neem dan contact met me op. Kijk hiervoor op de contact pagina.

Horen wat ik zoal doe? Beluister (en bekijk) op de volgende pagina mijn portfolio.

Vorige pagina | Volgende pagina

© 2024 De Weers Geluid en Muziek

Thema door Anders Norén